ZWART WIT LIFESTYLE FOTOSESSIE IN WAALWIJK

Een paar weken terug heb ik een zwart wit lifestyle fotosessie gedaan in Waalwijk, bij een hele mooie zwangere dame thuis. Het was zó gaaf om deze fotosessie te doen! Ze zag er prachtig uit, ze woont in een tof huis en er was zo mooi licht wat er naar binnen viel. De zwart wit foto’s zijn dan ook prachtig geworden. Ik geniet er enorm van om te spelen met het licht, te kijken hoe het valt en hier mijn onderwerp zo in te plaatsen dat het klopt. Dit maakt dat je oog gelijk getrokken wordt naar dat wat ertoe doet in een foto, en de rest valt hierdoor weg.

‘HET WAS ZÓ GAAF OM DEZE FOTOSESSIE TE DOEN (…) DE ZWART WIT FOTO’S ZIJN DAN OOK PRACHTIG GEWORDEN’

Al deze zwart wit foto’s heb ik gemaakt mijn Fuji XT-1 en de 35mm 1.4 lens. Dit is mijn enige en favoriete camera, net als mijn lens. Ik fotografeer alles met mijn 35mm lens, en dat is heerlijk. Ik ken deze lens van onder tot boven, en weet wat hij doet in welke situatie. Door alles handmatig in te stellen weet ik ook dat het plaatje, zoals ik het bedoelt heb, uit mijn camera komt. Dit scheelt een hoop tijd in de nabewerking.