SPONTANE FAMILIEFOTOGRAFIE IN MIDDELBURG

Spontane familiefotografie, een van mijn favoriete fotosessies! Het is zo heerlijk om thuis te komen bij een gezinnetje, hier in te duiken en dit vast te leggen in zwart wit foto’s. Zo was ik een aantal weken terug bij een familie in Middelburg. Een gezin met drie kindjes, en wat zijn ze dol op elkaar. De grote broers nemen hun kleine zusje mee op sleeptouw, en deze drie musketiers bij elkaar kunnen heel wat ondeugd produceren. De fotosessie was dan ook een waar feestje.

‘DE FOTOSESSIE WAS DAN OOK EEN WAAR FEESTJE’

Papa en mama moesten er ook aan geloven, want hoe vaak sta je als ouders nou samen op de foto? Toch vind ik het heel belangrijk om ook dit vast te leggen. De kinderen willen zich later ook kunnen herinneren hoe papa en mama er toen uit zagen, dus ook hier vind ik het essentieel om de ouders op de foto te zetten zoals ze écht zijn. Kinderen moeten hun ouders immers herkennen in de foto. Niet alleen hun uiterlijk, maar ook de papa of mama die achter dat gezicht zit.

Mijn doel bij het maken van spontane familiefoto’s is om de werkelijkheid vast te leggen. Hoe de mensen zijn, hoe de interactie en connectie is en als belangrijkste: dat de liefde en innige band voelbaar is in de foto. Dat maakt een foto voor mij geslaagd.